Dit rustieke, traditionele Griekse dorpsbrood is in elk dorp in Griekenland te verkrijgen. Het is een zeer eenvoudig brood om te maken. Het kan bijna niet mis gaan. Mix alle ingredienten bij elkaar en kneden maar!
INGREDIËNTEN
■ 1kg broodmeel ■ 630ml handwarm water ■ 7gr gedroogde gist ■ 1tl suiker ■ 1el honing ■ 2el olijfolie ■ 1,5tl zout ■ bloem om mee te bestuiven
1. Meng in een kom het handwarme water met de gist en
de suiker. Laat de gist 10 tot 15 min rusten, zodat het gist kan activeren.
2. Voeg al roerend het broodmeel
toe aan het water. Voeg de GreekOlife olijfolie en
het zout toe en blijf mengen tot je een plakkerig
deeg hebt.
3. Kneed het deeg met de hand tot een
elastische bol. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Laat het deeg op
kamertemperatuur 4 uur rusten in een vette
kom. Dek de kom af met plastic folie.
4. Sla de lucht uit het deeg, verdeel in 2 gelijke
stukken en vorm 2 bollen. Kerf de bovenkant in
met een scherp mes.
5. Bevochtig het brood en sprinkel naar wens
sesamzaadjes op het deeg.
6. Bak af in 40 minuten op een temperatuur
van 220 graden. Het brood is gaar wanneer het
hol klinkt als je er op klopt.
Καλή όρεξη!