Gratis verzending vanaf 50 euroGratis verzending vanaf €50,-
Betaal makkelijk met tikkieBetaal makkelijk en snel via tikkie
100% bio voor een gezonde levenstijl100% bio en 100% gezond

Griekse olijfolie

Alles draait bij GreekOlife om de liefde voor Griekenland. Haar historie, haar natuur. Om 100% biologische olijfolie. Geproduceerd met respect voor mens en natuur. direct vanaf het Griekse land naar jouw eettafel.

Bestel je olijfolie

Grieks, gezond en lekker

Kali orexi!


Grieks dorpsbrood

recept

BEREIDINGSTIJD: 55 min
MOEILIJKHEID: ✰✰

Dit rustieke, traditionele Griekse dorpsbrood is in elk dorp in Griekenland te verkrijgen. Het is een zeer eenvoudig brood om te maken. Het kan bijna niet mis gaan. Mix alle ingredienten bij elkaar en kneden maar!

INGREDIËNTEN
■ 1kg broodmeel ■ 630ml handwarm water ■ 7gr gedroogde gist ■ 1tl suiker ■ 1el honing ■ 2el olijfolie ■ 1,5tl zout ■ bloem om mee te bestuiven


1. Meng in een kom het handwarme water met de gist en de suiker. Laat de gist 10 tot 15 min rusten, zodat het gist kan activeren. 2. Voeg al roerend het broodmeel toe aan het water. Voeg de GreekOlife olijfolie en het zout toe en blijf mengen tot je een plakkerig deeg hebt. 3. Kneed het deeg met de hand tot een elastische bol. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Laat het deeg op kamertemperatuur 4 uur rusten in een vette kom. Dek de kom af met plastic folie. 4. Sla de lucht uit het deeg, verdeel in 2 gelijke stukken en vorm 2 bollen. Kerf de bovenkant in met een scherp mes. 5. Bevochtig het brood en sprinkel naar wens sesamzaadjes op het deeg. 6. Bak af in 40 minuten op een temperatuur van 220 graden. Het brood is gaar wanneer het hol klinkt als je er op klopt.

Καλή όρεξη!


TERUG