Tzatziki is een traditioneel, Grieks bijgerecht gemaakt van Griekse yoghurt en komkommer. Tzatziki
heeft een unieke smaak met eenvoudige ingrediënten. U kunt de tzatziki presenteren met olijven,
komkommers en olie. Heerlijk als dip bij Grieks brood vooraf of bij Griekse vleesgerechten.
INGREDIËNTEN
■ 500 ml Griekse yoghurt (10% vet) ■ 1 grote komkommer ■ 3 eetlepels witte-wijn azijn ■ 2 eetlepels olijfolie ■ 3 knoflooktenen ■ Zout en peper naar smaak
1.Schil de komkommer en rasp hem grof. Laat de komkommer goed uitlekken in een zeef of knijp al het vocht er uit met de hand. 2.Pel de
knoflooktenen en stamp ze met een klein beetje zout klein. 3.Voeg de yoghurt, uitgelekte komkommer
en knoflook samen in een kom en roer dit door elkaar. 4.Vervolgens kan de olijfolie, azijn en zout al
roerend toegevoegd worden. Roer de tzatziki totdat alle olie verdwenen is in het geheel. 5.Maak het af
met een olijf en wat druppels olijfolie bovenop de tzatziki.
Καλή όρεξη!